Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Vinařství Sonberk

Vinařství Sonberk



Snoubením země a slunce na vinici Sonberk vzniká víno s vlastním rukopisem. Sprašová vinice Sonberk, založená již ve 13. století, s ojedinělým výhledem na nejkrásnější dominantu Moravy – druhohorní pohoří Pálava – je místem se skutečným geniem loci. Vytváříme novodobou historii z jedinečného místa, unikátní vinice a rukopisu lidí, tvořících srdcem.



Na více než 40 hektarech pěstujeme zejména Ryzlink rýnský, Pálavu a Tramín, způsobem šetrným k životnímu prostředí. Z ručně sklízených vlastních hroznů vyrábíme do 150 000 lahví bílých, pouze přívlastkových vín charakteristických výraznou ovocností, šťavnatostí, vysokou mineralitou a vzrušující kořenitostí.



Vinařství Sonberk vám v medailonku představuje manažer vinohradů, ing. Roman Slouk.  




O projektu Slowfood


V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla.  


Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy.